ایمپلنت های تیتانیوم در سال ۱۹۶۰ در کاشت دندان استفاده می شده اند و در مقایسه با ایمپلنت زیرکونیا که اواخر سال ۱۹۸۰ به دندانپزشکی ورود کرده اند، قدیمی تر هستند. حتی در توصیف ایمپلنت های زیرکونیا گفته می شود که جایگزین غیر فلزی ایمپلنت تیتانیومی هستند. انتخاب مواد برای ایمپلنتهای دندانی، برای اطمینان از موفقیت و طول عمر آنها، حیاتی است. با مجموعه گستردهای از مواد موجود، تصمیمگیری در مورد اینکه کدام یک برای شما مناسب است، میتواند بسیار دشوار باشد. اما نگران نباشید؛ با ارزیابی نیازها و ترجیحات فردی خود و مشاوره با متخصص دندانپزشکی، میتوانید تصمیم آگاهانهای بگیرید که کاملاً مناسب شما باشد. بیماری دندان
آینده ایمپلنتهای دندانی
ایمپلنتهای تیتانیومی معمولاً از دو بخش مجزا تشکیل شدهاند که بدنه ایمپلنت و اباتمنت هستند. بدنه ایمپلنت درون استخوان فک جای میگیرد و اباتمنت واسطهای بین ایمپلنت و پروتز دندان عمل میکند. در مقابل، ایمپلنتهای زیرکونیا در بازار ایران غالباً بهصورت یکپارچه طراحی شدهاند، بهطوریکه بدنه و اباتمنت در یک قطعه واحد ترکیب شدهاند.
ساختار ظاهری
گفتنش شاید سخت باشد چرا که به اولویت خود فرد بستگی دارد که کدام یک می تواند مناسب باشد. تیتانیوم می تواند مدت طولانی تری دوام داشته باشد، تحقیقات و مطالعات بالینی انجام شده نشان می دهد که می توان به عنوان یک ماده زیستی موفق و قابل اعتماد برای ایمپلنت های دندان استفاده نمود و از آن بهره برد. کلینیک سریتا میتواند با ارائه کلیه خدمات مربوط به اصلاح و ترمیم دندان، شما را از شر دندان های معیوب خلاص کرده و لبخندی زیبا را به شما هدیه دهد. در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی در رابطه با انتخاب روش مناسب برای ترمیم دندان های خود، می توانید با ما تماس حاصل فرمایید. سطح صاف زیرکونیا برای تجمع پلاک، کمتر مساعد است که ممکن است به کاهش خطر بیماری پریودنتال در اطراف محل ایمپلنت کمک کند. بااینحال، شکنندگی آن در مقایسه با تیتانیوم، به این معنی است که بیماران باید مراقب ضربه یا نیروی بیش از حد باشند.
مقایسه کارایی ایمپلنت دندان فلزی و سرامیکی در طولانی مدت
در سوی مقابل، تیتانیوم فلزی به رنگ نقره ای است که مدت هاست در زمینه پزشکی از جمله اندام های مصنوعی اصلی و زانو و همچنین ایمپلنت های دندانی مورد استفاده قرار می گیرد. از این گذشته، از سازگاری زیستی، استحکام و مقاومت بالا در برابر خوردگی و سایش برخوردار است. از لحاظ مواد مورد استفاده در ایمپلنت، باید به این نکته اشاره کنیم که زیرکونیا یک نوع سرامیک بسیار محکم است که در دندانپزشکی از آن برای ساخت روکش های مختلف دندان استفاده می شود.
❓آیا امکان نصب ایمپلنت زیرکونیا بهصورت فوری وجود دارد؟بله، در صورت وجود استخوان کافی و مهارت جراح، بارگذاری فوری ممکن است. بله، زیرکونیا به دلیل مقاومت بالاتر در برابر فشار و خوردگی، در بلندمدت دوام بیشتری دارد و احتمال شکست یا خرابی آن کمتر است. بله، ایمپلنت زیرکونیا کاملاً غیر آلرژیک است و تاکنون هیچ موردی از حساسیت یا واکنش آلرژیک به آن گزارش نشده است. در مورد ایمپلنت زیرکونیا این مشکل کمتر مطرح است چرا که این مواد زیست سازگار بوده و در مقابل خوردگی مقاوم است. ایمپلنت بهترین کلینیک های دندانپزشکی تهران زیرکونیا هیچ گونه واکنش شیمیایی به راه نمیاندازد و رسانای حرارت و جریان الکتریسیته نیست. ایمپلنت نمیتواند به طور کامل زیر لثهها برود و قرار دادن آن برای متخصصان دشوار است.
جراحی دندان در غرب تهران؛ انواع جراحی، هزینهها و کلینیکهای معتبر
نتیجه زیبایی ایمپلنت دندان، به طور قابلتوجهی تحتتأثیر نوع ایمپلنت دندان، قرار میگیرد. بیماران اغلب به دنبال ایمپلنتهایی هستند که نهتنها مانند دندانهای طبیعی باقی ماندن ریشه دندان در لثه عمل میکنند، بلکه به طور یکپارچه با دندانهای موجود خود ترکیب میشوند. موادی که بیشتر برای ایمپلنتها استفاده میشود، تیتانیوم و زیرکونیا، مزایا و ملاحظات زیباییشناختی متفاوتی را ارائه میدهند. انتخاب کامپوزیت ارزان ممکن است در نگاه اول صرفهجویی به نظر برسد، اما خطرات جدی مانند کیفیت پایین مواد، دوام کم و عدم مهارت دندانپزشک میتواند به مشکلات بزرگی منجر شود. مواد بیکیفیت نهتنها زیبایی دندانها را تحت تأثیر قرار میدهند، بلکه ممکن است باعث درد، عفونت یا حتی آسیب به دندان شوند. همچنین، تکنیکهای نادرست و عدم توجه به نیازهای خاص هر فرد، مشکلات را تشدید میکند.
معایب ایمپلنت دندان زیرکونیا
زیرکونیوم که با نام دی اکسید زیرکونیوم هم شناخته می شود، سرامیکی می باشد که عناصر زیرکونیوم را تشکیل خواهد داد. پس، ایمپلنت های زیرکونیا دارای اتم های فلزی زیرکوم می باشند، اما خوب به علت شناسایی اکسیدونی فلزی (ZrO2) یک فلز می گردد نمی شود. جراح ایمپلنت تیتانیوم را در محل آماده شده قرار میدهد و پس از اینکه از تراز مناسب برای یکپارچگی استخوانی مطمئن شد مراحل بعدی را انجام میدهد. تیتانیوم از نظر دوام برتر است، در برابر خوردگی مقاومت میکند، که یک عامل مهم در محیط مرطوب دهان است.
همچنین نشاندادهشده است که ایمپلنتهای زیرکونیا زیستسازگار هستند، اما تحقیقات طولانیمدت کمتری برای حمایت از استفاده از آنها در دسترس است. پروتز دندان یا بَرسازهٔ دندانی یک پروتز داخل دهانی است که برای ترمیم (بازسازی) نقص دندانهای از دست رفته و از بین رفتگی ساختارهای نرم یا سخت فک و کام استفاده میشود. ❓آیا ایمپلنت زیرکونیا در برابر حرارت مقاوم است؟بله، تا دمای ۱۵۰۰ درجه سانتیگراد مقاوم است (مناسب بیمارانی که قهوه/چای داغ مینوشند). هر دو ماده از نظر زیستی سازگار هستند، و تحت تصویب FDA بوده و برای استفاده در ایمپلنت های دندانی ایمن هستند. اگرچه همیشه اینطور نیست، اما شناخته شده است که ایمپلنتهای زیرکونیا تَرَک برمی دارند.
ایمپلنتهای دندانی سرمایهگذاری قابلتوجهی در زمان و هزینه هستند و انتخاب مواد مناسب برای این کار بسیار مهم است. ایمپلنتهای دندانی تیتانیوم سالهاست که محبوب بودهاند و هنوز هم رایجترین موادی هستند که دندانپزشکان در سراسر جهان از آنها استفاده میکنند. تیتانیوم یک ماده زیستسازگار است که به استخوان اجازه میدهد در اطراف ایمپلنت رشد کند و آن را به گزینهای محکم و طولانیمدت برای بسیاری از بیماران تبدیل میکند. از سوی دیگر، ایمپلنتهای دندانی زیرکونیا جایگزین نسبتاً جدیدی برای ایمپلنتهای تیتانیومی هستند. آنها از دیاکسید زیرکونیوم، یک ماده سرامیکی که برای چندین دهه در سایر کاربردهای پزشکی استفاده میشود، مانند تعویض مفصل ران، ساخته شدهاند.
هزینه تمام شده
از این گذشته، تیتانیوم برای ترمیم شکستگی در مکان هایی که بار جویدن بالایی دارند از مقاومت بیشتری برخوردار است و به همین دلیل بیشتر در دندان های پُرریسک مورد استفاده قرار می گیرد. زیرکونیا ماده ای است که از دهه ۱۹۹۰ میلادی وارد دنیای دندانپزشکی شده است. ایمپلنت های زیرکونیا بیشتر برای آن دسته از افرادی جذابیت دارند که بدن آنها به فلز حساسیت دارد و یا بنا به هر دلیل با تیتانیوم مشکل دارند. ایمپلنت دندان زیرکونیا چون از مواد مصنوعی ساخته شده است، از استقبال بیشتری برخوردار است. در مقایسه ایمپلنت تیتانیومی و زیرکونیا از نظر قیمت، باید بگوییم که ایمپلنتهای زیرکونیا گران تر از ایمپلنتهای تیتانیوم هستند، زیرا هزینه ساخت زیرکونیا بیشتر از تیتانیوم است.
ایمپلنت دندان سرامیکی(زیرکونیا) نیز قابلیت تعمیر و جایگزینی دارد، اما در مقایسه با ایمپلنت دندان فلزی، پرداختن به مشکلات این نوع ایمپلنت دندان دشوارتر است. این به دلیل این است که ایمپلنت دندان سرامیکی، به دلیل شکنندگی بیشتر، در مقابل ضربهها و فشارها حساستر است. درحالیکه سایر مواد متداول برای ایمپلنتهای دندانی مانند سرامیک و زیرکونیا میباشد، تیتانیوم به دلیل قابلاعتماد بودن و کارایی آن، محبوبترین انتخاب باقیمانده است.
البته به تازگی ایمپلنت های زیرکونیای دو تکه نیز وارد بازار شده اند که هنوز به خوبی مورد آزمایش قرار نگرفته اند و سهم بازار بالایی در اختیار ندارند. ایمپلنت های زیرکونیا می توانند در رنگ های گوناگون و با توجه به طیف رنگی دندان های فرد مورد استفاده قرار گیرند. به همین دلیل، از لحاظ سازگاری رنگی در موقعیت بهتری در مقایسه با ایمپلنت های تیتانیوم قرار دارند. ایمپلنت زیرکونیا با رنگ طبیعی که دارد را با دندان های مصنوعی قدیمی که به رنگ استیل یا طلایی بودند مقایسه کنید تا متوجه علت برتری آنها نسبت به مدل های سنتی شوید.

این ایمپلنتها برای جایگزینی دندانهای افتاده و استحکام بخشیدن به پروتزهای دندانی استفاده میشوند. هر دو نوع ایمپلنت تیتانیوم و زیرکونیا طول عمر طولانی دارند و در صورتی که به درستی نگهداری شوند و بهداشت دهانی مناسبی را رعایت کنید، میتوانند سالها و حتی دههها به ماندگاری برسند. هر دو نوع ایمپلنت زیرکونیا و تیتانیوم دارای سازگاری زیستی با بدن انسان هستند و میتوانند با بافت استخوانی فک ادغام شوند و عملکرد ریشه دندان را ایفا کنند. فرایند ادغام استخوانی، بسته به تراکم و کیفیت استخوان، ممکن است بین ۴ تا ۶ ماه به طول بینجامد.
زیرکونیوم ممکن است در برخی موارد، به ویژه در افرادی که نسبت به فلزات حساسیت دارند، برتری داشته باشد. هر دو ماده استحکام بالایی دارند، اما تیتانیوم به دلیل انعطافپذیری بیشتر، ممکن است در برابر نیروهای جویدن مقاومت بهتری داشته باشد. زیرکونیوم سختتر است، اما ممکن است در برابر ضربههای شدید آسیبپذیرتر باشد. این روش ایمپلنتی برای درمان بیمارانی که دندان های خود را به طور کامل از دست داده اند یا احتیاج به جایگزینی تمام دندان های خود با پروتز ایمپلنت می باشند، ایده آل نخواهد بود. این نوع درمان احتیاج به برنامه ریزی بسیار و همچنین گزینه های متنوعی خواهد داشت. برخی مواقع در دندانپزشکی ایمپلنت، دندانپزشک بایستی از ایمپلنت با قطر کوچک در محدوده 3.0 میلی متر تا 3.75 میلی متر به علت وجود استخوان نازک یا فضاهای کوچک بین دندان ها استفاده نماید.
کسانی که به دیابت مبتلا هستند و در مراحل پیشرفته این بیماری قرار گرفتهاند، باید در انتخاب درمانها و گزینههای دندانپزشکی دقت بیشتری داشته باشند. یکی از مهمترین نکات در تصمیمگیری برای انتخاب نوع ایمپلنت دندان، مانند ایمپلنت دندان زیرکونیا یا ایمپلنت تیتانیوم است. بهعنوانمثال، دوام ایمپلنت تیتانیوم سالهاست که ثابت بهترین دندانپزشکان تهران شده و یک گزینه مطمئن شناخته میشود. اما ایمپلنت زیرکونیا به دلیل زیبایی بیشتری که دارد، برای کسانی که لبخندشان برایشان مهم است، حائز اهمیت باشد. بیماران دیابتی باید در نظر داشته باشند که سطوح قند خون آنها طبیعتاً بر روند بهبودی آنها تأثیر گذاشته و این مسئله بر انتخاب آنها تأثیر بگذارد.
سیگار کشیدن برای ایمپلنتهای دندان: چگونگی تاثیر و میزان موفقیت
به طبع آن با افزایش تعداد دندان های خراب و جلسات کاشت ایمپلنت، به نسبت هزینه این دسته از خدمات زیبایی و ترمیم دندان های خراب و از دست رفته بیشتر خواهد شد. اما در هر صورت توجه داشته باشید که قیمت ایمپلنت زیرکونیا بیشتر از ایملنت های تیتانیومی است و این مورد یکی از معایب کاشت ایمپلنت زیرکونیا محسوب می گردد. ایمپلنت دندان زیرکونیا نسبت به ایمپلنت تیتانیومی گران تر است زیرا قیمت مواد به کار رفته در آن بیشتر است اما نمی توان مقدار ثابتی برای آن تعیین کرد . هزینه دقیق ایمپلنت زیرکونیا به عوامل گوناگونی نظیر تجربه ، مهارت ، موقعیت کلینیک و … بستگی دارد .
پروتز نیمه متحرک دندان
آشنایی با انواع پروتز دندان یکی از تقسیم بندی انواع پروتزها، تقسیم کردن آنها به سه دسته اصلی متحرک، نیمه متحرک و پروتز ثابت است. ۱. پروتزهای متحرک پروتزهای متحرک، همانطور که از نامشان پیداست، پروتزهایی هستند که میتوان آن ها را از دهان درآورد و دوباره در آن قرار داد. این نوع پروتزها معمولا […]نوشته پروتز نیمه متحرک دندان اولین بار در دندانپزشکی دکتر بنیانیان. پدیدار شد.
Posted: Tue, 06 May 2025 08:37:39 +0000 [source]
مقایسه قیمت زیرکونیا و ایمپلنت تیتانیوم
هر کدام از این مواد ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند که انتخاب بین آنها را به یک تصمیمگیری مهم برای بیماران و دندانپزشکان تبدیل کرده است. در این مقاله جامع، به بررسی دقیق تفاوتها، مزایا و معایب هر یک از این نوع ایمپلنتها میپردازیم تا به شما در تصمیمگیری آگاهانه کمک کنیم. یک ماده جایگزین برای تیتانیوم همچون زیرکونیا برای ایمپلنت های دندانی وجود داشته که می تواند یک انتخاب ایده آل برای افرادی باشد که به تیتانیوم آلرژی و حساسیت دارند. خیر اینگونه نبوده و ایمپلنت های تیتانیوم برای خود مزایایی را به همراه دارند.
ایمپلنتهای تیتانیوم به طور گسترده موردمطالعه قرار گرفتهاند و سابقه طولانی موفقیت در صنعت دندانپزشکی دارند. همچنین نشاندادهشده است که آنها زیستسازگاری باورنکردنی دارند و باعث تقویت استخوانسازی میشوند. ایمپلنت زیرکونیا با زیبایی بینظیر و سازگاری زیستی بالا، انتخابی ایدهآل برای دندانهای جلو و افراد حساس به فلزات است. اما اگر بودجهی محدودی دارید یا نیاز به ایمپلنت در دندانهای خلفی دارید، تیتانیوم گزینه منطقیتری است. در نهایت، با دندانپزشک خود درباره سبک زندگی، انتظارات زیبایی و شرایط مالی مشورت کنید. زیرکونیا ماده ای بادوام و از نظر زیبایی شناسی است که می توان از آن برای ارائه پروتز مناسب به بیماران استفاده کرد.
ایمپلنت تیتانیوم از جنس فلزی است و در برخی از بیماران، به علت نازک بودن بافت لثه، بخشی از آن قابل مشاهده است. در این موارد، استفاده از ایمپلنت زیرکونیا که از جنس سرامیک با رنگ سفید است، به عنوان یک روش جایگزین در نظر گرفته میشود. اما خوب ایمپلنت زیرکونیا به عنوان جایگزینی مناسب برای کاشت تیتانیومی می باشد. این نوع ایمپلنت دندانی در سال 1987 گسترش یافت اما در همین چند سال با تقاضا بسیار برای دندانپزشکی بیومیمتیک و کل نگر قرار گرفته است.
از دیگر مزایای ایمپلنت زیرکونیا این است که می توان آن را به صورت یک تکه طراحی کرد . از معایب دو تکه بودن ایمپلنت می توان به ایجاد اصطکاک و گرما ، فعالیت باکتری های غیر هوازی برای کلونی سازی اشاره کرد. مزایای ایمپلنتهای دندان تیتانیومی واضح است، به همین دلیل بیشتر ایمپلنتها از تیتانیوم ساخته شده است.
بر اساس تحقیقات انجام شده، هر دو ایمپلنت تیتانیوم و زیرکونیا قادرند یک پیوند قابل قبول با استخوانهای اطراف را ایجاد کنند و طول عمر ایمپلنت حداقل به ۲۰ سال تخمین زده میشود. با این حال، در مورد طول عمر زیرکونیا هنوز به نتایج قطعی نرسیدهایم، زیرا مدت زمان استفاده از آن هنوز زیاد نیست. اصولاً، ایمپلنتهای تیتانیوم و زیرکونیا هدف و عملکرد مشابهی را دنبال میکنند و در درمان افراد با دندانهای ازبین رفته استفاده میشوند.
شاید تیتانیوم برای شما نامی آشنا باشد و حتی تصور کنید که پایه ها فقط از جنس تیتانیوم تهیه می شوند اما در حال حاضر پایه های ایمپلنت از دو نوع تیتانیوم و زیرکونیا تهیه می شود. حال پرسش این است؛ ایمپلنت تیتانیوم بهتر است یا زیرکونیا؟ در ادامه هر یک از این مفاهیم را مختصرا توضیح داده و به بیان تفاوت ها، مزایا و ویژگی های هریک می پردازیم. عواملی مانند سلامت کلی شما، محل ایمپلنت، و مقدار استخوان فک در دسترس برای کاشت ایمپلنت دندان، همگی ملاحظات مهمی هستند.
اگر قصد انجام لمینت دندان را دارید با ما همراه باشید تا از هزینه لمینت دندان و پاسخ به سوالات هر واحد لمینت چقدر است ؟ ، لمینت واحدی چند؟ مطلع شوید. فناوریهای جدید مانند پرینت سه بعدی و نانوتکنولوژی ممکن است در آینده، طراحی و تولید ایمپلنتهای شخصیسازی شده را امکانپذیر کنند که میتواند منجر به بهبود عملکرد و زیبایی هر دو نوع ایمپلنت شود. سیستم های کاشت تیتانیوم به طور معمول دارای تنوع بسیاری از گزینههای اجزا خواهند بود که از نظر اندازه، زاویه بندی، هدف و همچنین راه حل هایی در شرایط دشوار متفاوت خواهد بود. از این لحاظ، ایمپلنت های زیرکونیا به اندازه ایمپلنت های تیتانیوم از ماندگاری بلند مدتی برخوردار نیستند و ایمپلنت های تیتانیوم ماندگاری بیشتری دارند. بدنه ایمپلنت زیرکونیا به صورت یک تکه تولید می شود؛ یعنی بدنه و ایمپلنت سر هم هستند. دکتر مسعود داودیان (متخصص ارتودنسی)، دارای بورد تخصصی ارتودنسی با بیش از ۱۵ سال سابقه در درمان انواع ناهنجاریهای دندان و فک و عضو هیئت مدیره ارتودنتیستهای ایران و موسس انجمن ارتودنتیستهای جوان هستند.
{آیا بیمار می تواند نسبت به ایمپلنت حساسیت نشان دهد؟
|}کلینیک تخصصی سلامت و زیبایی دندان سریتا، همراه با مجهزترین دستگاهها و پزشکانی متخصص، آماده ارایه خدمات دندانپزشکی تخصصی به شماست. انتخاب مواد کاشت دندان مناسب برای ایمپلنت موفق و پایداری طولانیمدت، بسیار مهم است. اگر به دنبال لبخندی طبیعی و ماندگار هستید، این گزینه باوجود هزینه بالاتر، ارزش سرمایه گذاری بلندمدت دارد.
این درمان نهتنها عملکرد فک و دندانها را بهبود میبخشد، بلکه به زیبایی چهره و افزایش اعتمادبهنفس کمک میکند. همچنین، ارتودنسی از مشکلات جدیتر مانند درد فک یا مشکلات تنفسی پیشگیری میکند. بااینحال، مناسب بودن این درمان به شرایط فرد بستگی دارد و مشاوره با متخصص ضروری است. کلینیک دندانپزشکی سپهر سلامت با بررسی علمی این موضوع، شما را در انتخاب بهترین گزینه درمانی راهنمایی میکند.
امروزه ایمپلنت به دلیل دائمی بودن طرفداران بسیار دارد و به صورتی است که با آن میتوانید لبخند زیبایی داشته باشید. ایمپلنتها بهگونهای طراحی شدهاند که توانایی جوشخوردن با استخوان فک را داشته باشند و بتوانند بهعنوان ریشه دندان عمل کنند. ایمپلنت های تیتانیومی از دو جزء اصلی ساخته شده اند که نام آنها به ترتیب، فیکسچر یا همان پایه ایمپلنت و اباتمنت می باشد.

البته لازم به ذکر است که برخی از ایمپلنت های تیتانیومی نیز یک تکه هستند اما تعداد آنها بسیار محدود می باشد. هر دو نوع ایمپلنت در برابر فشار و ضربه مقاومت قابل توجهی دارند، اما ایمپلنت تیتانیوم خاصیت ارتجاعی دارد که احتمال شکستن را کاهش میدهد. در حالی که زیرکونیا این خاصیت را به میزان کمتری دارد و ممکن است شکستگیهای میکرو در آن رخ دهد. پایههای ایمپلنت که به عنوان جایگزین ریشه دندان عمل میکنند و در استخوان جای میگیرند، از اجزای حیاتی ایمپلنت هستند و انتخاب نوع مناسب در هر بیمار نیازمند دقت است. سلامت دندان برای محافظت از سلامت عمومی اهمیت بسیار زیادی دارد و یکی از مهم ترین عوامل موثر بر سلامت بدن است.
هر دو ایمپلنت تیتانیوم و زیرکونیا برای بیشتر افراد عدم حساسیت و آلرژی نشان میدهد. این بدان معنا است که احتمال واکنشهای ناخوشایند به ایمپلنت به دلیل جنس آنها بسیار کم است. اگرچه تیتانیوم و زیرکونیا در برخی جنبهها تفاوت دارند، اما هر دو به عنوان گزینههای مناسب برای جایگزینی دندانهای افتاده استفاده میشوند و ویژگیهای مطلوبی را برای بیماران ارائه میدهند. با این حال، در مقایسه با ایمپلنت تیتانیومی، ایمپلنت زیرکونیا گرانتر است و ممکن است در برخی موارد نیاز به آمادهسازی قبل از جراحی داشته باشد. از طرفی دیگر به دلیل سختی بالای زیرکونیوم، ممکن است در برخی موارد شکستگی رخ دهد، اما با پیشرفت تکنولوژی، مشکلات احتمالی کاهش یافتهاند و ایمپلنتهای زیرکونیا به طور گسترده برای جایگزینی دندانهای افتاده مناسب هستند.
از سال ۱۹۶۰ از ایمپلنت های تیتانیومی در کاشت دندان به روش ایمپلنت استفاده می شود. ایمپلنت تیتانیوم، فلزی، سبک و دارای ضریب بالای مقاومت در برابر فشار و خوردگی است.در عین حال نسبت به فلزات دیگر سبک تر هستند. سازگاری تیتانیوم ها به قدری است که از آن علاوه بر دندانپزشکی، در پیوند مفصل ها در ناحیه کمر و زانو نیز بهره می جویند. ایمپلنتهای دندانی زیرکونیا یک گزینه جایگزین برای بیمارانی است که به دنبال گزینههای غیرفلزی برای ترمیم دندان خود هستند. آنها مزایای منحصربهفردی نسبت به ایمپلنتهای تیتانیوم سنتی دارند و میتوانند برای بیماران مبتلا به آلرژی یا تمایل به فلزات، ایدهآل باشند. همان طور که خواندید در این مقاله به مقایسه ایمپلنت زیرکونیا با تیتانیوم پرداختیم؛ شما میتوانید به کمک مشورتهای دندان پزشک خود بهترین روش را برای کاشت ایمپلنت انجام دهید.
{جراحی لثه برای ایمپلنت دندان،مزایا
|}مطالعات نشان می دهد که ایمپلنتهای تیتانیوم سابقه طولانی در استفاده داشته و نرخ موفقیت زیاد دارند. در مطالعات مختلف میزان موفقیت ایمپلنت های تیتانیوم ۹۲.۶ درصد ذکر شده است که با مراقبت مناسب ۲۵ تا ۳۰ سال یا بیشتر دوام میآورند. در حالی که ایمپلنتهای زیرکونیا نرخ موفقیت کوتاهمدت امیدوارکنندهای را نشان دادهاند. البته باید این نکته را ذکر کنیم که ایمپلنتهای زیرکونیا برای استفاده طولانی مدت مناسب نیستند. نرخ موفقیت این نوع ایمپلنتها نیز در مطالعات مختلف ۹۳-۵۷ درصد ذکر شده است. ایمپلنت تیتانیومی به علت مزایای مختلف استفادهی بسیار زیادی دارد، از مهمترین ویژگیهای این ایمپلنت میتوان به سبک بودن و داشتن ضریب بالای مقاومت در برابر فشار و خوردگی اشاره کرد.
{ادغام استخوانی و زیست سازگاری
|}این امر اهمیت مشاوره با یک متخصص دندانپزشکی را برای یک نرخ دقیق و متناسب با نیازهای خاص، برجسته میکند. هزینه تهیه و فرآوری مواد زیرکونیا بیشتر است که این امر بر تمایل برخی افراد به استفاده از ایمپلنت تیتانیوم تأثیر میگذارد. ایمپلنت تیتانیوم به دلیل خواص فیزیکی و مکانیکی برجستهای مانند مقاومت در برابر شکستگی، برای مواردی که نیاز به استحکام بیشتری دارند، مناسب است.
{استحکام و مقایسه ایمپلنت زیرکونیا با تیتانیوم
|}در طول این سال ها ایمپلنت های تیتانیومی به یکی از موفق ترین روش دندانپزشکی که میزان موفقیتی بین 94 تا 97 درصد داشته اند. ایمپلنت زیرکونیا اخیرا به انتخاب بسیار از افرادی که قصد کاشت ایمپلنت دندان را دارند تبدیل شده است و از محبوبیت بسیاری در بین مردم برخوردار شده. علت محبوبیت این نوع ایمپلنت، به موادی که در ساخت آن استفاده می شود، برمی گردد. ایمپلنتهای دندان سرامیکی (زیرکونیا) نیز قابلیت تعمیر و جایگزینی دارند، اما در مقایسه با ایمپلنتهای دندان فلزی، پرداختن به مشکلات این نوع ایمپلنت دندان دشوارتر است.
بیماران باید همه جوانب شامل معایب تیتانیوم و مزایای زیرکونیا را در نظر بگیرند تا در نهایت به یک انتخاب آگاهانه و مطلوب برسند. به یاد داشته باشید، انتخاب درست میتواند تأثیر مثبتی بر کیفیت زندگی شما بگذارد و لبخند شما را زیباتر سازد. در پایان، جمعبندی تفاوتها و بررسی دقیق گزینهها به شما در ساختن لبخند مورد نظرتان کمک شایانی خواهد کرد.
به طور کلی ایمپلنت زیرکونیا (Zirconia dental implants) یک روش غیرفلزی برای کاشت دندان های مصنوعی و با کیفیت است. لازم به ذکر است که احتمال ایجاد آلرژی فلزی در جنس ایمپلنت دندان تیتانیوم وجود دارد. از طرف دیگر، جنس ایمپلنت دندان زیرکونیا آنقدر جدید است که بدانیم دوام و طول عمر طولانی دارند یا خیر.
در حالی که ایمپلنت زیرکونیا غیر آلرژیک بوده و مواردی از حساسیت یا آلرژی به آن گزارش نشده است. به طور کلی کسانی که که نسبت به پایه فلزی (تیتانیومی) ایمپلنت حساسیت دارند یا می خواهند مراحل کاشت ایمپلنت های دندانی سریع تر انجام شود، بهتر است از ایمپلنت زیرکونیا استفاده کنند. به گفتهٔ محققین تیتانیوم فلزی است که از استحکام خوبی برخوردار است و طول عمر آن نیز بالاست. تیتانیوم در شکلهای مختلفی چون میلهای یا پیچ ایمپلنت دندان داخل فک نصب میشوند و طبق گزارشها برای بیمارانی که بهخوبی از آنها مراقبت کردهاند تا 20 سال دوام داشتهاند. ایمپلنت دندان در حقیقت ریشه دندان مصنوعی است که به جای ریشه طبیعی دندان قرار می گیرد و روی آن یک روکش سرامیکی نصب می شود تا جایگزین تاج شده و در نتیجه جای خالی دندان پر شود.
طول مدت جراحی کوتاهتری دارند و حاوی مواد آلرژن نیستند، بسیاری از مردم ممکن است آنها را گزینه مناسبتری بدانند. از سویی دیگر، زیرکونیا در جریان خون ظاهر نشده و آلرژی خیلی کمی ایجاد میکند. ایمپلنتهای میتوانند در استخوان به صورت عمیق وارد شده و بسیار ایمن شوند. صنعت دندانپزشکی در ایالات متحده از زیرکونیم فقط از سال 2007 و اروپا از دهه 1980 استفاده کرده است. دکتر فرهاد اسماعیلی حدود 18 سال سابقه کار در مطب و کلینیک ها و تدریس در دانشگاه آزاد دارد. وی موفق به اخذ مدارک مربوط به انجمن های علمی بزرگ جهان هم چون عضویت در آکادمی های بزرگ علمی و پژوهش جهان در زمینه های ایمپلنت و زیبایی شده است.
- {
- با پیشرفت فناوری و تحقیقات، احتمالاً مواد جدید بهعنوان گزینههای مناسب برای ایمپلنتهای دندانی ظاهر میشوند. |}
- هر دو نوع ایمپلنت توسط بافتهای بدن پذیرفته میشوند و با استخوان فک ادغام میشوند. {
- این ویژگی آنها را به گزینه مناسبی برای افرادی که دچار فرورفتگی در لثه یا استخوان فک نازک هستند، تبدیل میکند و زیبایی بیشتری را فراهم میآورد. |}
- ایمپلنت های دندانی زیرکونیا به طور معمول به عنوان جایگزین غیر فلزی برای ایمپلنت های تیتانیوم وارد بازار شد.
- بهترین جنس ایمپلنت دندان screw که در داخل استخوان فک قرار می گیرد و به شکل پیچ مانند است معمولا از فلز تیتانیوم و یا در مواردی کمی ماده زیرکونیا است. {
- ایمپلنت زیرکونیا اغلب بدون فلز بوده و وقتیکه فلز زیرکونیوم مورداستفاده قرار گرفت به فاز کریستالی خود تبدیل میشوند که اصطلاحا سرامیک زیرکونیا و یا فلز آزاد نام دارد. |}
برای آنکه بتوان متوجه شد که مدام یک برای ما مناسب می باشد بایستی هر کدام از این دو را جداگانه مورد بررسی قرار داد و مزایا و معایب آنها را شناسایی نمود. انتخاب مواد مناسب ایمپلنتهای دندانی، برای موفقیت فوری عمل دندانپزشکی و برای دوام طولانیمدت و نگهداری و الزامات بهداشت دهان و دندان، بسیار مهم است. هر دو ایمپلنت دندان تیتانیوم و زیرکونیا، مزایا و ملاحظات منحصربهفردی را از نظر طول عمر ایمپلنت دندان و سطح مراقبت موردنیاز، ارائه میدهند.
مطالعات اخیر نشان میدهد که زیرکونیوم نیز میتواند استئواینتگریشن خوبی داشته باشد، اما دادههای طولانی مدت کمتری در این زمینه وجود دارد. البته همین مقدار کم هم هیچگونه نگرانی از اثرات گالوانیکی یا باتری با ایمپلنت های زیرکونیا نخواهد داشت. در بعضی از مطالعات آورده شده تایید شده که تشکیل کمتر عفونت و پلاک در اطراف ایمپلنت های زیرکونیا وجود داشته. بیشتر بخوانید» در صورت تمایل به بررسی تفاوت ها و شباهت های ایمپلنت و دندان طبیعی، روی لینک داده شده کلیک کنید.
یکی از مزایای ایمپلنت زیرکونیا این است که فاقد فلز بوده و بنابراین برای افرادی که به فلزات حساسیت دارند مناسبتر است. علاوه بر این، زیرکونیا نسبت به تیتانیوم چکشخوارتر است که این موضوع نصب اباتمنت بر روی ایمپلنت را راحت میکند. در طی این سال ها، روند به گونه ای بوده است که از فلزات در بدن ما استفاده نشود.
به همین دلیل برای افرادی که لثه فرورفته یا استخوان نازک در فک دارند، استفاده از ایمپلنت زیرکونیا مناسب تر است. ایمپلنتهای زیرکونیا به دلیل رنگ سفید سرامیکیشان، بیشتر به دندان طبیعی شباهت دارند و برای مناطقی که زیبایی اولویت است، مانند دندانهای جلو، گزینه بهتری هستند. این ایمپلنتها در مواردی که لثه تحلیل میرود، قابل مشاهده نخواهند بود.در مقابل، ایمپلنتهای تیتانیومی خاکستریرنگ هستند و در صورت تحلیل لثه، ممکن است دیده شوند.
- ۰ ۰
- ۰ نظر